Logo Spijkenisse
Bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Oost’ met twee omgevingsvergunningen, Spijkenisse

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat

  • de gemeenteraad op 4 juli 2012 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Oost’ gewijzigd heeft vastgesteld

  • burgemeester en wethouders op 6 augustus 2012 hebben ingestemd met verlening van twee (ongewijzigde) omgevingsvergunningen voor het uitvoeren van werken of werkzaamheden als bedoeld in artikel 2.1 lid 1, onder b van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (nrs. 20110391 en 20110393) in het plangebied van genoemd bestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de besluiten tot het verlenen van de beide omgevingsvergunningen zijn op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-Oost’ is opgesteld ten behoeve van de ontwikkeling van het recreatiegebied Groenzone Zuidoost. Naast dit recreatiegebied geeft het bestemmingsplan een regeling voor de bestaande Sportpolder en enige agrarische percelen. Het plangebied wordt begrensd door de Toldijk, de wijk Maaswijk, de grienden langs de Oude Maas, het waterbedrijf ‘de Berenplaat’ en het Spui.

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp een aantal wijzigingen aangebracht:

Verbeelding:

  • het tracé van het buitendijks fietspad is verlegd;

  • het bouwvlak van de agrarische percelen aan de Aaldijk en van het perceel Drogendijk 26 zijn vergroot;

  • de goot- en bouwhoogte van de genoemde agrarische percelen aan de Aaldijk zijn gewijzigd;

  • het bebouwingspercentage van het perceel aan de Drogendijk 26 is verhoogd;

  • het perceel Wolvenpolder 1 heeft een gebiedsaanduiding ‘wijzigingsbevoegdheid - 1’ gekregen.

Regels:

aan artikel 5 is een wijzigingsbevoegdheid toegevoegd voor het wijzigen van de bestemming ‘Maatschappelijk’ in ‘Agrarisch’.

Toelichting:

De toelichting is op diverse plaatsen aangepast en is aangevuld met twee nieuwe onderzoeken (waterhuishouding Wolvenpolder en ecologie t.g.v. gewijzigde aanleg fietspad). De bijlage aanmeldingsnotitie ten behoeve van het m.e.r. beoordelingsbesluit is aangepast.

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en de beide omgevingsvergunningen liggen met ingang van 8 augustus 2012 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij Balie 3 van het stadhuis, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse en zijn tijdens bezoekuren op afspraak in te zien (tel: 0181-696471 of 696948). Het bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad of bij burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen het besluit van de gemeenteraad en de verleende omgevingsvergunningen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan een belanghebbende beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Genoemde besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treden deze besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Spijkenisse, 7 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse

Naar boven