Logo Boarnsterhim
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Jirnsum’ gemeente Boarnsterhim

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, dat de gemeenteraad op 10 juli 2012 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Jirnsum’ gewijzigd vast te stellen.

Het voorliggende bestemmingsplan heeft betrekking op de bebouwde kom van Jirnsum en het bedrijventerrein ‘It String’, met uitzondering van Molehiem, waarvoor een aparte bestemmingsplanprocedure is doorlopen.

Het bestemmingsplan Jirnsum heeft een conserverend karakter. Concreet betekent dit dat het bestemmingsplan gericht is op het regelen van de bestaande functies in het plangebied, daarbij rekening houdend met de wijzigingen die zijn opgetreden (verleende vrijstellingen, nieuw beleid) sinds het van kracht worden van de vigerende bestemmingsplannen. Tegelijk houdt het bestemmingsplan rekening met enkele toekomstige ontwikkelingen in de vorm van 3 wijzigingsbevoegdheden.

De volgende wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan:

  • Douwemastrjitte 75: De bestemming ‘Verkeer’ is ter plaatse van het betreffende perceel gewijzigd in de bestemming ‘Wonen’ en de bestemming ‘Tuin’;

  • Wjitteringswei 1(001): In relatie tot dit perceel zijn de plankaart en de regels aangepast. De aanduiding ‘bedrijfswoning’ is verwijderd en de aanduiding ‘woonschepenligplaats’ is nader gespecificeerd (artikel 6.1 onder g);

  • Grousterdyk 1, De Twee Gemeenten: Een deel van het betreffende perceel heeft de bestemming ‘verkeer’ gekregen en een deel de bestemming ‘horeca’ en vice versa;

  • Sylsbrêge: De plankaart en de regels (artikel 17.2.2) zijn aangepast overeenkomstig de regeling in het voorontwerpbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 augustus 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0055.BPJirnsum2010-VA01.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen dit besluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpplan;

  • belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • een ieder, tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de termijn naast het beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven