Logo Uden
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hoenderbos IV, Uden’

Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt bekend, dat het bestemmingsplan ‘Hoenderbos IV, Uden’ door de Raad op 26 juni 2012 (gewijzigd) is vastgesteld.

Voor het uitbreidingsgebied ‘Hoenderbos IV, Uden’ is ingevolge het geldende bestemmingsplan ‘Hoenderbos/Velmolen’ geen woningbouw mogelijk. Om de ontwikkeling mogelijk te maken dient het bestemmingsplan gewijzigd te worden. Het bestemmingsplan is opgezet als een ‘uit te werken bestemmingsplan’ (moederplan). De uitwerking zal gefaseerd plaatsvinden gedurende de planperiode. Door te werken met een moederplan in combinatie met toekomstige uitwerkingsplannen, wordt zoveel mogelijk flexibiliteit behouden wat binnen de huidige woningbouwmarkt van essentieel belang is.

In het kader van de beroepstermijn ligt het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan met de relevante stukken vanaf donderdag 9 augustus 2012 voor een periode van 6 weken ter inzage tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur en op donderdag van 08.30 tot 19.30 uur bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken van het Gemeentehuis, Markt 145. Het plan is ook digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder Leven in Uden/Bouwen&Wonen en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan schriftelijk of (via Digid) digitaal beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit en daarmee het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn in werking, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven