Logo Valkenburg aan de Geul
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Centrum Valkenburg’ Valkenburg aan de Geul

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, vierde lid van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 25 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Centrum Valkenburg’ op onderdelen gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding en locatie

Het bestemmingsplan voor het centrum van Valkenburg is in eerste instantie op 25 oktober 2010 vastgesteld. Ten gevolge van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 9 mei 2012 (zaaknummer: 201012181/1/R1) is het bestemmingsplan op een aantal onderdelen gewijzigd vastgesteld. Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Centrum Valkenburg’ omvat het centrum van Valkenburg.

Ter inzage

Het op onderdelen gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken vanaf 2 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Valkenburg aan de Geul.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook via www.ruimtelijkeplannen.nl bekijken. Hiertoe kunt u gebruik maken van de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0994.2010BP001-VA02

U kunt het plan ook raadplegen via de gemeentelijke website www.valkenburg.nl onder het menu Wonen en Leven/Ruimtelijke Plannen.

De bronbestanden van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen via de volgende website:

http://ro.valkenburg.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0994.2010BP001-VA02

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

  • eenieder tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Opgemerkt wordt dat op het bestemmingsplan ‘Centrum Valkenburg’ afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Indien u beroep tegen de vaststelling indient, moet u in het beroepschrift de gronden van uw beroep vermelden. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen gronden meer worden aangereikt.

Naar boven