Logo Someren
Vastgesteld bestemmingsplan Someren-Eind

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 27 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Someren-Eind’ (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP2011010-VS01) gewijzigd vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit de lintbebouwing langs de Boerenkamplaan (vanaf nummers 92/109a ) en de Sluisstraat (tot nummers 90/67 (tot aan de Diepenhoekseloop). De percelen Kanaaldijk-Zuid 10 en 11 behoren ook tot het plangebied. Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de Vlasstraat, Haagdoornweg en Bennenbroekstraat (inclusief de woningen ten westen 2 t/m 10, 36, 40 en 42). De Bennenbroekstraat vormt ook de zuidelijke begrenzing van het plangebied. De woningbouwlocatie BRIM IV maakt geen deel uit van het plangebied.

Inhoud

Het bestemmingsplan is een actualisatie van het bestemmingsplan ‘kom Someren-Eind’ en delen van het bestemmingsplan buitengebied 1998. Het bestemmingsplan is in hoofdzaak conserverend van aard, dat wil zeggen niet gericht op het mogelijk maken van grote ontwikkelingen. Op een drietal percelen wordt de mogelijkheid geboden voor het oprichten van een woning. (Leemskuilen 23a, Haspelstraat (ongenummerd) en Sluisstraat (naast nr. 67). Het betreft bouwmogelijkheden die op basis van het vorige bestemmingsplan of eerder verleende vrijstelling al mogelijk waren.

De bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen zijn:

  • aanpassing bestemmingsvlak Kanaaldijk-Zuid 10

  • aanpassing bouwvlak en bebouwingspercentage, Boerenkamplaan 113a

  • aanpassing bouwvlak Nieuwendijk 34

  • aanpassing bijgebouwenzone Willem Alexanderlaan 18

  • aanduiding (evenemententerrein / standplaatsen) + bijbehorende regels, (nabij Nieuwendijk 34);

  • opnemen wijzigingsbevoegdheid in artikel 8 (Groen) en artikel 15 (verkeer-verblijfsgebied), ten behoeve van omzetting in bestemming ‘Wonen’ bij verkoop van reststroken.

  • aanduiding binnen bestemming groen, Kanaaldijk-Zuid 10 / Boerenkamplaan + aanpassing gebruiksregels

  • aanvulling artikel 4.2.1 sub b (bedrijf)

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van 9 augustus 2012 t/m 20 september 2012 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Someren, Wilhelminaplein 1, bij het klantencontactcentrum (KCC). Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u het vastgestelde bestemmingsplan ook inzien. U wordt geadviseerd om te allen tijde een afspraak te maken.

Het plan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam van het plan ingevoerd worden en komt het plan naar voren). Via de gemeentelijke website www.someren.nl is het plan als pdf-bestand in te zien.

Beroep

Tijdens de beroepstermijn van 10 augustus 2012 tot en met 20 september 2012 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • Een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad.

  • Een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijziging die bij de vaststelling is aangebracht in het bestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, te weten 21 september 2012. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

8 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Someren.

Naar boven