Logo Rijssen-Holten
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Rijssen, plan Tusveld’

Het college van burgemeester en wethouders heeft het volgende plan in procedure gebracht:

ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Rijssen, plan Tusveld’

Dit plan maakt planologisch commerciële voorzieningen op de begane grond en 21 appartementen op de 2e, 3e en 4e verdieping mogelijk. Tevens zal er onder de bebouwing een parkeergarage voor de toekomstige bewoners worden gerealiseerd en onder het overig deel een openbare parkeergarage in aansluiting op de parkeergarage onder het gemeentehuis. Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Julianastraat, de Rozengaarde, het gemeentehuis en de Schildkerk.

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1742.BPRC2012001-0301 en op de gemeentelijke website http://www.rijssen-holten.nl/actueel/bekendmakingen/bestemmingsplan. De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.rijssen-holten.org/plannen/NL.IMRO.1742.BPRC2012001-/NL.IMRO.1742.BPRC2012001-0301/

U kunt het desbetreffende ontwerpbestemmingsplan vanaf 1 augustus 2012 gedurende een termijn van 6 weken inzien bij het loket Wonen en Ondernemen in de centrale hal in het gemeentehuis in Rijssen.

Reageren

Gedurende deze periode van zes weken kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze inbrengen over het ontwerpbestemmingsplan bij de Gemeenteraad van Rijssen-Holten, Postbus 244, 7460 AE in Rijssen, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Rijssen, plan Tusveld’. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de afdeling Wonen en Ondernemen, t (0548) 854 837. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan ‘Kern Rijssen, plan Tusveld’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis – en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl

Naar boven