Logo Oss
Vaststelling bestemmingsplan ‘Twee Kernen – 2012’ en besluiten hogere waarden

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Oss op 21 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Twee kernen – 2012’ heeft vastgesteld. Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Twee Kernen – 2012’ omvat de kernen Lith en Lithoijen. Doel van het bestemmingsplan is om de bestaande, verouderde bestemmingsplannen voor deze kernen te actualiseren, waarbij wordt aangesloten bij de regeling voor andere kernen in de gemeente Oss. Daarnaast maakt het plan enkele nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk, zoals:

  • Dorpspad 2 in Lithoijen: bouw van een nieuwe woning met vrijstaand bijgebouw;

  • Mr. van Coothstraat ongenummerd (bij 49) in Lith: bouw van twee halfvrijstaande woningen in ruil voor (gedeeltelijke) afbraak bestaande loods;

  • Mr. van Coothstraat 28 in Lith: bouw van een nieuwe woning;

  • Herstructurering De Pas in Lith: sloop van 28 woningen en bouw van 26 woningen;

  • Brouwerspad 22 in Lith: uitbreiding van het bestaande tankshopgebouw;

  • Pastoor van Haperstraat 9 in Lith: bouw van vier vrijstaande woningen ter vervanging van 1 bestaande vrijstaande woning;

  • Valkseweg 7 in Lith: bouw van een nieuwe woning in ruil voor afbraak van de bestaande loods op het perceel;

  • Korte Herenengstraat 5 in Lith, bouw van een nieuwe woning.

Het plan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen zijn benoemd in de Nota van zienswijzen en wijzigingen. Onder andere van een deel van de bouwvlakken voor woningen is de goot- en nokhoogte aangepast. De volgende ontwikkelingen zijn toegevoegd:

  • Brouwerspad 20 in Lith: bouw van 2 nieuwe woningen in ruil voor afbraak oude schuren en aanleg stuk Brouwerspad;

  • Herenengstraat 26 in Lith: realisatie inpandige bedrijfswoning;

  • Pastoor van Hapertstraat 27 in Lith: bouw van 4 nultredenwoningen.

Inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken en de besluiten hogere waarden liggen met ingang van donderdag 2 augustus 2012 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 12 september 2012 voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPtweekernen2012-VG01.

Beroep

Het is mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of de besluiten tot vaststelling van hogere waarden.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende voorzover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangegeven welke gronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen aanvullende en/of nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening respectievelijk de Wet milieubeheer treden het bestemmingsplan en de besluiten hogere waarden in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven