Logo Edam-Volendam
Ontwerpbestemmingsplan Zuidpolder-Oost 4e partiële herziening 2012

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 27 juli 2012 gedurende 6 weken voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan Zuidpolder-Oost 4e partiële herziening 2012 ter inzage ligt.

Onderdeel van de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk de Broeckgouw is de bouw van een school, kinder- en/of buitenschoolse opvang en sportvoorzieningen. Het geldende bestemmingsplan ‘Zuidpolder-Oost’ maakt deze voorzieningen wel mogelijk maar niet exact op de plek waar deze nu worden voorzien, o.a. vanwege de destijds vastgestelde geurcirkel als gevolg van het bedrijventerrein. De feitelijke geurhindercontour is inmiddels kleiner dan de in het oorspronkelijke bestemmingsplan vastgelegde contour. Met deze vierde partiële herziening van het bestemmingsplan zal de kleinere geurcontour worden vastgelegd, waardoor de eerdergenoemde maatschappelijke voorzieningen oostelijker gerealiseerd kunnen worden. Om deze voorzieningen mogelijk te maken, is tevens een aanpassing van de (bouw)voorschriften noodzakelijk.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Zuidpolder-Oost 4e partiële herziening 2012 met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 27 juli 2012 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij het loket van de afdeling VROM, Mgr. C. Veermanlaan 1f in Volendam tijdens de openingsuren van 9.00–12.30 uur. Buiten deze uren kan het plan volgens afspraak worden ingezien (tel. 0299-398434/398417). Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan (in pdf-vorm) te raadplegen middels de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl ,onder de categorie ‘Inwoner’, via de Rubriek ‘Bouwen, wonen, monumenten’ → Bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Gedurende de eerdergenoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk of mondeling (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Zuidpolder-Oost 4e partiële herziening 2012’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 0299-398434/398417.

Naar boven