Logo Pekela
Ontwerpbestemmingsplan mestopslag op agrarische gronden

Het college van BW maakt bekend dat twee ontwerpbestemmingsplannen voor ‘Mestopslag op agrarische gronden’ ter inzage liggen.

Inhoud van de bestemmingsplannen

De bestemmingsplannen omvatten beleid over mestopslag in de gemeente en geldt als aanvulling op alle geldende agrarische bestemmingen van de verschillende bestemmingsplannen. De regeling omschrijft op welke locaties mestopslag kan worden toegestaan.

Twee bestemmingsplannen voor één regeling

Het voorontwerp bevat juridische regels die zijn verwoord in twee bestemmingsplannen. Omdat de agrarische bestemmingen in verschillende bestemmingsplannen zijn opgenomen die op verschillende momenten zijn vastgesteld worden twee bestemmingsplannen opgesteld. De plannen waarbij de vaststelling digitaal heeft plaatsgevonden (verplicht voor alle bestemmingsplannen na 1-1-2010) worden aangevuld met de regeling zoals deze terug te zien is in het ‘voorontwerpbestemmingsplan Mestopslag op agrarische gronden, deelgebied 2’. De overige bestemmingsplannen, worden aangevuld met het voorontwerp bestemmingsplan ‘voorontwerpbestemmingsplan Mestopslag op agrarische gronden, deelgebied 1’.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 26 juli 2012 tot 6 september 2012 tijdens openingstijden ter inzage op het gemeentehuis. Informatie over de locatie en openingstijden van het gemeentehuis kunt u vinden op www.pekela.nl. Ook zijn de ontwerp bestemmingsplannen digitaal te raadplegen via www.pekela.nl, in het menu Actueel, onder Bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op de voorontwerp bestemmingsplannen

Wilt u uw zienswijze schriftelijk indienen dan kunt u de zienswijze gedurende het ter inzage liggen van de stukken sturen naar de raad van de gemeente Pekela, Postbus 20.000, 9665 ZM Oude Pekela. Wilt u uw zienswijze mondeling indienen dan dient u een afspraak te maken voor een overleg tijdens de periode van het ter inzage liggen van de stukken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Pekela via 0597-61 75 55.

Naar boven