Logo Putten
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Harderwijkerstraat 8’

De gemeenteraad van Putten heeft op 7 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Harderwijkerstraat 8’ gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van maximaal zes appartementen aan de Harderwijkerstraat 8. Dit ter vervanging van een woonhuis en een al gesloopt aangebouwd bijgebouw dat als kinderkledingatelier in gebruik was.

De gemeenteraad heeft besloten om het plan ten opzichte van het ontwerp op een aantal punten te wijzigen. De wijzigingen van het ontwerpbesluit zijn verwerkt in het bestemmingsplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen, Ruimtelijke ordening en Milieu (kamer V-5). Het plan kan worden ingezien van 26 juli tot 6 september 2012 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Tevens kunnen de stukken op afspraak, telefoonnummers (0341) 35 97 33 of 39 57 34, buiten de hiervoor genoemde uren en op donderdagavond worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis. Voor het beantwoorden van eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt via dezelfde telefoonnummers.

Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met planid NL.IMRO.0273.bpHarderwijkerstr8-0401 en is als pdf-bestand te bekijken op de gemeentelijke website www.putten.nl → direct naar → bestemmingsplannen.

Een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp is opgenomen in de Zienswijzennota (Samenvatting en beoordeling van de naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan Harderwijkerstraat 8 ingediende zienswijze), de wijzigingskaart en de nota van aanpassingen van de regels die eveneens bij de stukken ter inzage liggen.

Binnen de periode dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden tegen het bestemmingsplan en het exploitatieplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, of

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven.

Naar boven