Logo Zandvoort
Ontwerpbestemmingsplan ‘Middenboulevard’ (reparatie)

Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp reparatieplan partiële herziening bestemmingsplan ‘Middenboulevard’ met ingang van 27 juli 2012 ter visie ligt.

Aanleiding

Op 29 september 2009 heeft de gemeenteraad van Zandvoort het bestemmingsplan ‘Middenboulevard’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan betreft het gebied gelegen tussen de Thorbeckestraat, Torenstraat, Westerparkstraat (ged), Badhuisplein, Burg. Engelbertsstraat, Jac. van Heemskerckstraat en de duinenrij van de Zeereep.

Bij uitspraak van 7 december 2011 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bepaalde onderdelen van het bestemmingsplan ‘Middenboulevard’ vernietigd. Een deel van dit bestemmingsplan is om formele redenen vernietigd. Het betreffen hier de planregels, waarbij de bevoegdheden als bedoeld in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening tot wijziging of uitwerking aan de gemeenteraad waren overgelaten. Inhoudelijk kon de Afdeling bestuursrechtspraak echter met de betreffende planregels instemmen.

Overeenkomstig de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt thans een bestemmingsplan (reparatieplan) in procedure gebracht, waarbij in de betreffende planregels tot uitwerking en wijziging als bedoeld in artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening, de woorden ‘gemeenteraad’ zijn vervangen door ‘burgemeester en wethouders’.

Voorts is door middel van een bouwvlak de beoogde parkeergarage op het Watertorenplein opgenomen, aangezien volgens de Afdeling bestuursrechtspraak een parkeergarage een hoofdgebouw is en door middel van een bouwvlak aangegeven dient te worden.

Het ontwerp reparatieplan heeft geen betrekking op het Palacegebied en omgeving. Hiervoor zal een afzonderlijk bestemmingsplan in procedure worden gebracht.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit toelichting, ruimtelijke verbeelding en planregels, ligt vanaf voormelde datum (27 juli 2012) gedurende 6 weken ter inzage:

  • bij de centrale balie in het raadhuis (ingang Swaluëstraat) en in de openbare bibliotheek, Prinsesseweg 34 te Zandvoort.

  • De stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website (onder actueel, plannen en projecten, actuele bestemmingsplannen, ontwerp reparatieplan partiële herziening bestemmingsplan ‘Middenboulevard’).

Zienswijze

Gedurende de termijn van de tervisielegging kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent dit bestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen kenbaar gemaakt te worden bij de gemeenteraad (Postbus 2, 2040 AA Zandvoort). Voor mondelinge reacties kan een telefonische afspraak worden gemaakt met mevrouw J. Lenten of de heer J.A. Sandbergen van de afdeling Ontwikkeling en Beheer, telefonisch bereikbaar onder het algemene nummer: 023-5740100.

Naar boven