Logo Stein
Ontwerpbestemmingsplan ‘Havens Stein’

Burgemeester en Wethouders van Stein maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 26 juli 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Havens Stein’.

Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft, wordt globaal begrensd door het Julianakanaal, de kapl. Berixstraat, Brugstraat, Havenstraat, Industrieweg, Veestraat, Heirstraat en Mauritslaan.

Bij het opstellen van het ontwerp-plan zijn het huidige bestemmingsplan en de bestaande situatie tot uitgangspunt genomen. Het huidige plan is daar waar nodig geactualiseerd.

Het meeste zuidelijke deel van het plangebied omvat het gebied ‘het Broek’ dat tot ‘natuur’ is bestemd. De zuiveringstechnische voorzieningen daarbinnen zijn ingepast middels de bestemming ‘bedrijf’. Het haventerrein aan de noordzijde daarvan en het aansluitende gebied Heirstraat-Paalweg, zijn nagenoeg geheel tot ‘bedrijventerrein’ aangewezen.

De bestaande woningen en de woonwagenlocatie worden specifiek tot ‘wonen’ bestemd. Daarnaast zijn nog afzonderlijke bestemmingen opgenomen voor de binnen het plangebied voorkomende wateren, groenvoorzieningen en openbare wegen.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 26 juli 2012 tot en met woensdag 5 september 2012 ter inzage tijdens de openingstijden:

  • in het gemeentehuis (Afdeling Publiekszaken), Stadhouderslaan 200 te Stein;

  • in de bibliotheek te Stein.

Tevens is het ontwerp-bestemmingsplan met bijbehorende relevante stukken digitaal te raadplegen via www.gemeentestein.nl (actueel → bekendmakingen → bestemmingsplan) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van tervisielegging kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp (schriftelijk) kenbaar maken bij de gemeenteraad van Stein.

Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan: Gemeenteraad van Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein. Mondelinge reacties kunnen tijdens kantooruren worden ingebracht (tel. 046-4359233).

Mondelinge toelichting

Degenen die hun zienswijze tijdig kenbaar hebben gemaakt worden door de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting in de reguliere vergadering van de commissie VRO. Als u hiervan gebruik wenst te maken, dient u dit te melden in de zienswijze.

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling MRB, dhr. H. Janssen tel: 046-4359233.

Stein, juli 2012

Burgemeester en Wethouders van Stein

Naar boven