Logo Boekel
Ontwerpbestemmingsplan Zuidwest Peelhorst , Venhorst

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij voornemens is het bestemmingsplan ter plaatse van Zuidwest Peelhorst, Venhorst te gaan herzien. De aanleiding hiertoe is dat het zuidwestelijke perceel, waar nu een vrijstaande woning bestemd is met 1.400 m² aan grond, nagenoeg onverkoopbaar is.

Beschrijving

Het plangebied is gelegen in het zuidwestelijke gedeelte van Peelhorst, Venhorst. Middels het voorliggende ontwerpbestemmingsplan wordt meer flexibiliteit gegeven wat de invulling betreft dan in de huidige situatie het geval is.

Aangezien de gronden volledig in het bezit zijn van de gemeente Boekel hoeft er geen exploitatieplan te worden opgesteld en zal de gemeenteraad bij de vaststelling voorgesteld worden om te verklaren dat het kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Inzage

Conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Zuidwest Peelhorst, Venhorst met bijhorende planstukken vanaf 26 juli 2012 gedurende 6 weken ter inzage ligt bij de Centrale balie op het gemeentehuis van Boekel tijdens kantooruren. Gedurende deze termijn zijn de planstukken ook raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen indienen

Eenieder kan gedurende de termijn van inzage zijn/haar zienswijze over dit plan kenbaar maken, onder vermelding van ‘zienswijzen Zuidwest Peelhorst’. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u binnen de genoemde termijn contact opnemen met Gijs Klop, telefoon 0492-326800. Bij voorkeur ontvangen wij uw schriftelijke zienswijze. Deze kunt u richten aan de gemeenteraad van Boekel, Postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Boekel, 24 juli 2012

Naar boven