Logo Edam-Volendam
Voorbereidingsbesluit voor het buitengebied, het Stadsgezicht Edam en de oude kom van Volendam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 12 juli 2012 heeft besloten te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) voor de volgende gebieden van de gemeente, e.e.a. zoals is aangegeven op de bij de betreffende raadsbesluiten horende tekeningen:

  • 1. het buitengebied van de gemeente;

  • 2. het gebied van het Stadsgezicht Edam;

  • 3. het gebied van de oude kom van Volendam.

Voor het buitengebied genoemd onder 1. is een aanlegvergunningstelsel opgenomen in het voorbereidingsbesluit. Met betrekking tot het gebied genoemd onder 3. is voor een beperkt gebied alsook voor een aantal afzonderlijke percelen daarbuiten een sloopvergunningregeling van toepassing verklaard.

De besluiten treden in werking met ingang van 21 juli 2012.

De raadsvoorstellen en -besluiten met bijbehorend kaartmateriaal en voorschriften liggen vanaf vrijdag 20 juli 2012 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage en kunnen gedurende de openingsuren van 9.00–12.30 uur en buiten die uren volgens afspraak worden ingezien bij de afdeling VROM van de Gemeente Edam-Volendam, Mgr. C. Veermanlaan 1f te Volendam (tel. 0299-398417/398434). Daarnaast zijn deze te raadplegen middels de website van de gemeente, www.edam-volendam.nl, onder de categorie ‘Inwoner’, via de Rubriek ‘Bouwen, wonen, monumenten’ → Bestemmingsplannen → Voorbereidingsbesluiten met een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl waar u de voorbereidingsbesluiten kunt raadplegen.

Tegen deze besluiten is geen bezwaar en/of beroep mogelijk (artikel 8:5 Awb).

Naar boven