Logo Voorschoten
Ontwerpbestemmingsplan ‘Noord’ (Z-10769/Intern-4050)

Burgemeester en wethouders bereiden de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Noord’ door de gemeenteraad voor. De grens van het plangebied wordt in grote lijnen gevormd in het westen door de spoorlijn Leiden-Den Haag, aan de noordzijde door de gemeentegrens met Leiden, in het oosten met de Vliet en in het zuiden met de sportvelden en het landgoed Berbice. Met dit bestemmingsplan wordt een reeks plannen geactualiseerd. Dit plan is voornamelijk gericht op het vastleggen van de bestaande situatie.

Het voorontwerp van dit plan is eerder ter visie gelegd van 9 maart tot en met 19 april 2012. Op 14 maart 2012 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd in het Activiteitencentrum Aletta Jacobsplantsoen, om belangstellenden hierover nader te informeren. Ook was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf vrijdag 20 juli tot en met 30 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 in Voorschoten. Daar kunt u terecht op werkdagen van 8.30 uur–12.30 uur en op donderdagavond van 18.00–20.00 uur.

Het ontwerp van het bestemmingsplan wordt ook ter beschikking gesteld op het internet via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de ter visie legging kunt u uw zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij de gemeenteraad van Voorschoten (postbus 393, 2250 AJ Voorschoten). Dat kan ook mondeling op afspraak. De gemeenteraad betrekt de zienswijzen bij zijn besluit. Als u geen zienswijze naar voren brengt, kunt u in beginsel geen beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Ruud van der Mark van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefoonnummer: 14071.

Naar boven