Besluit van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 12 juli 2012, nr. R&P/RA/2012/9852, tot vaststelling vergoeding aan leden van het Monitorcomité ESF2

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 2 van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit voor de periode van 1 juli 2012 tot en met 31 december 2016:

Artikel 1

  • 1. Aan de voorzitter en leden van het Monitorcomité ESF2 wordt een vergoeding toegekend voor het bijwonen van een door de voorzitter van het Monitorcomité bijeengeroepen bijeenkomst.

  • 2. De vergoeding bedraagt per bijgewoonde bijeenkomst 3% van het maximum van salarisschaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984.

Artikel 2

Het besluit van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 1 november 2007 tot toekenning vergoeding aan leden Monitorcomité ESF2 (Stcrt. 217) wordt ingetrokken.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 12 juli 2012

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, P. de Krom.

Overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze beschikking schriftelijk bezwaar worden gemaakt door een ieder wiens belang rechtstreeks bij deze beschikking betrokken is. Daartoe moet binnen zes weken na de dag van verzending van deze beschikking een bezwaarschrift worden ingediend bij de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, t.a.v. de Directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische aangelegenheden, Bureau Ondersteuning, Postbus 90801, 2509 LV ’s-Gravenhage.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en ten minste te bevatten de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van deze beschikking alsmede de reden(en) waarom de beschikking niet juist wordt gevonden. Verzocht wordt bij het bezwaarschrift een kopie van deze beschikking en eventuele andere op de zaak betrekking hebbende stukken te voegen. Het bezwaar schort de werking van deze beschikking niet op.

TOELICHTING

Dit besluit bepaalt de vergoeding aan de leden van het Monitorcomité ESF2 en is gebaseerd op de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en het bijbehorende Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies. Doel van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en het bijbehorende besluit is om een eind te maken aan de bestaande diversiteit aan regelgeving binnen de rijksoverheid en te komen tot een vereenvoudigde regeling.

Berekend volgens de systematiek van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en het bijbehorende besluit, bedraagt de vergoeding ten hoogste 3% van het maximum van salarisschaal 18 van het BBRA. Dit komt thans neer op € 256, 23 per bijgewoonde vergadering. Het bedrag wordt op grond van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies automatisch geïndexeerd conform de algemene salarisontwikkeling van het burgerlijk rijkspersoneel. De nieuwe vergoeding komt overeen met wat gangbaar is voor dit soort commissies.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, P. de Krom.

Naar boven