Logo Oostflakkee
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Achthuizen/Langstraat/Zuidzijde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oostflakkee maken bekend dat de gemeenteraad op 5 juli 2012 het bestemmingsplan Achthuizen/Langstraat/Zuidzijde (NL.IMRO.0580.OFLAchthLstrZz10-BP30) gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de huidige bestemmingsregelingen en het bieden van voldoende ontwikkelingsmogelijkheden voor de komende planperiode.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op:

  • Rechtstreekse bestemming ‘wonen’ op het perceel achter het Lesje vervalt; woningbouw wordt in de toekomst mogelijk gemaakt middels een wijzigingsbevoegdheid

  • Aanduiding ‘wonen’ op de locatie Van Reijen vervalt; de locatie krijgt weer de bestemming ‘bedrijf’ conform oude bestemmingsplan

  • Aanduiding ‘bedrijf’ van de firma Campfens aan de Achthuizensedijk/Langstraat is aangepast aan de feitelijke situatie nu.

  • Nog enkele geconstateerde onjuistheden en een aantal redactionele aanpassingen die inhoudelijk niet van belang zijn.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Achthuizen/Langstraat/Zuidzijde met de daarbij relevante stukken liggen met ingang van 23 juli 2012 gedurende 6 weken (dus tot en met 3 september 2012) voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis te Oude-Tonge. Deze bekendmaking en het bestemmingsplan zal eveneens worden gepubliceerd op de gemeentelijke website www.oostflakkee.nl. De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Er wordt op gewezen dat bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan, het digitale plan het geldige plan is.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Oostflakkee;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzage termijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Oude-Tonge, 19 juli 2012

Naar boven