Logo Lansingerland
Facet-bestemmingsplan ‘Geluidszones Rotterdam The Hague Airport’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het facet-bestemmingsplan ‘Geluidzones Rotterdam The Hague Airport’ met identificatienummer NL.IMRO.1621.PH0005-VAST door de gemeenteraad op 5 juli 2012 is vastgesteld. Over het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ontvangen.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad de plantoelichting op enkele onderdelen verduidelijkt, de regels en verbeelding zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld.

Beschrijving bestemmingsplan en ligging plangebied

In het facet-bestemmingsplan zijn de in het aanwijzingsbesluit van de Minister (oktober 2010) gewijzigde geluidszones (35Ke-zone en 40-Ke-zone) van het luchtvaartterrein ‘Rotterdam The Hague Airport’ overgenomen. Op deze wijze worden de geldende bestemmingsplannen op het aspect geluidszone(s) luchtvaart te herzien. Daarnaast wordt de Bkl-zone (Besluit kleine luchtvaart) van het luchtvaartterrein in het kader van de leesbaarheid van het plan ongewijzigd overgenomen. De geluidszones lopen grofweg over de navolgende gebieden: Vlinderstrik, Wilderszijde, Hoekse Park, het gebied tussen Bergweg-Zuid en N209, bedrijventerrein Weg en Land, toekomstig bedrijventerrein Leeuwenhoekweg en Oosthoeck.

Procedure

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 19 juli 2012 tot en met 29 augustus 2012 ter inzage.

De stukken zijn digitaal beschikbaar gesteld en kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl als u zoekt op de naam van het plan of het identificatienummer (ID). Daarnaast zijn de stukken digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.lansingerland.nl onder Wonen en omgeving (Bestemmingsplannen – Lopende procedures Bergschenhoek).

Tot slot liggen de stukken ter inzage in het servicepunt Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1 en het servicepunt Bleiswijk, Dorpsstraat 7. Openingstijden Berkel en Rodenrijs: op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Openingstijden Bleiswijk: Maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Als u de betreffende stukken buiten de openingstijden wilt inzien of een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 40 00.

Beroep

Belanghebbenden, die redelijkerwijs kunnen aantonen niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kunnen tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en de termijn vangt aan op de dag na de terinzagelegging. Ingevolge artikel 3.8, lid 5 Wro treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Voor de behandeling van een beroepschrift (en verzoek om voorlopige voorziening) is griffierecht verschuldigd.

Gemeente Lansingerland, 18 juli 2012

Naar boven