Logo Amsterdam - Nieuw-West
Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan De Punt/besluit hogere waarden

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, hoofdstuk VIIIa van de Wet Geluidhinder alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de stadsdeelraad bij besluit van 4 juli 2012 het bestemmingsplan De Punt met bijbehorende stukken gewijzigd heeft vastgesteld alsmede dat het dagelijks bestuur bij besluit van 19 juni 2012 het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken heeft vastgesteld.

Tevens heeft de stadsdeelraad besloten om ingevolge artikel 6.12 lid 2 Wro geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan betreft deels een conserverend plan (met name bestaande woonfuncties) en deels een ontwikkelingsplan. De ontwikkelingen zijn divers van aard en omvatten woningen, maatschappelijke functies alsmede gemengde functies (onder andere detailhandel, horeca en dienstverlening). Voor een deel van deze ontwikkelingen dienen hogere waarden conform de Wet Geluidhinder vastgesteld te worden. Het plangebied De Punt wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde: het hart van de watergang tussen de Osdorper Ban en Bedrijvencentrum Osdorp;

  • aan de oostzijde: het hart van de Baden Powellweg, aansluitend op de bestemmingsplannen ‘Osdorp Midden Noord’ en ‘Zuidwest Kwadrant’;

  • aan de zuid/zuidwestzijde: ”het hart van de Hogenboomssloot, aansluitend op de bestemmingsplannen ‘De Aker I’ en ‘De Aker III’;

  • aan de westzijde: het hart van de Ookmeerweg, aansluitend op bestemmingsplan ‘Lutkemeerpolder’.

Het vaststellingsbesluit inclusief het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, het bestemmingsplan De Punt met bijbehorende stukken alsmede het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken, van donderdag 19 juli 2012 tot en met woensdag 29 augustus 2012, ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, aan Plein ’40-’45 nr. 1 alsmede aan de Pieter Calandlaan 1, van 9.00 tot 16:00 uur. Voor vragen over het plan of de procedure kunt u terecht bij de behandelend ambtenaar (F. van Beek). Genoemde stukken worden tevens beschikbaar gesteld op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1005BPSTD-VG01.

Voor de bij vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar Bijlage A behorende bij het vaststellingsbesluit.

Beroepsclausule bestemmingsplan De Punt en besluit hogere waarden

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen zowel de vastelling van het bestemmingsplan als tegen het besluit hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voorts kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die de stadsdeelraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Amsterdam, 18 juli 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, A. Baâdoud, voorzitter.

J. Goedhart, secretaris.

Naar boven