Logo Amsterdam - Nieuw-West
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Osdorp Midden Noord

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de deelraad bij besluit van 4 juli het bestemmingsplan Osdorp Midden Noord gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens heeft de deelraad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd .

De aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan ‘Osdorp Midden Noord’ is de ouderdom van het geldende bestemmingplan ‘Algemene Uitbreidingsplan, partiële herziening westelijk gedeelte’ uit 1952.

Daarnaast zijn diverse ontwikkelingen aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan ‘Osdorp Midden Noord’. Deze ontwikkelingen zijn met name gebaseerd op het ‘Vernieuwingsplan Osdorp Midden Noord’ uit 2003 en het ‘Uitwerkingsplan kerngebied Reimerswaalbuurt’ uit 2006.

Het plangebied wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde: in het hart van de Ookmeerweg

  • aan de westzijde: in het midden van de Baden Powellweg

  • aan de zuidzijde: in het hart van de Tussen Meer

  • aan de oostzijde: in het midden van de Hoekenesgracht

Het vaststellingsbesluit inclusief het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 19 juli 2012 tot en met woensdag 29 augustus 2012 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, Plein ’40–’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1, geopend van 9.00 tot 16.00 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1107BPSTD-VG01.

Bij de vaststelling van het plan heeft de deelraad een wijziging in het plan aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter visie heeft gelegen.

De wijziging betreft de verbeelding:

  • Het bestemmingsvlak Wonen (W) op de kop van het gebouw gesituteerd op de hoek van de Tussen Meer, Wolbrantskerkweg en Emmikhovenstraat wordt gewijzigd in Gemengd-2 (GD-2).

Tegen het vaststellingsbesluit kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage is gelegd schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan;

Iedere belanghebbende kan een beroepschrift indienen als er bezwaren bestaan tegen de wijziging die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Tevens kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de deelraad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Amsterdam, 18 juli 2012

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Nieuw-West, A. Baâdoud, voorzitter.

J. Goedhart, secretaris.

Naar boven