Logo Bergeijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Westerhoven en De Kempervennen 2012’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Westerhoven en De Kempervennen 2012’, met als indentificatienummer NL.IMRO.1724.BPWwek4004-ONTW ligt met ingang van 2 augustus 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Het ontwerpbestemmingsplan kan men inzien tijdens openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur en op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur en daarbuiten na telefonische afspraak (tel. 0497 551455). Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk (www.bergeijk.nl onder de kop ‘Bestemmingsplannen’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u onder andere het bestemmingsplan vinden via het identificatienummer.

Inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Westerhoven en De Kempervennen 2012’ voorziet in een herziening van een aantal oude bestemmingsplannen die voor Westerhoven en De Kempervennen gelden. Het ontwerpbestemmingsplan is het nieuwe bestemmingsplan in een reeks van nieuwe bestemmingsplannen voor heel Bergeijk in het kader van de actualisering, uniformering en digitalisering van bestemmingsplannen van onze gemeente. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Westerhoven en De Kempervennen 2012’ heeft vooral een conserverend karakter. De huidige bestemmingen in de diverse geldende bestemmingsplannen staan ook weer in het ontwerpplan, maar dan in een actuele plansystematiek.

In het ontwerpbestemmingsplan staan echter ook ontwikkelingen. Zo zijn een aantal woonbestemmingen (op)nieuw in het plangebied opgenomen.

Wijzigingen ten opzichte van voorontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan aangebracht. Die wijzigingen zijn met name genoemd in de ‘Nota inspraak en vooroverleg

Voorontwerpbestemmingsplan Westerhoven en De Kempervennen 2012’, die bij het ontwerpbestemmingsplan is gevoegd.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van dit ontwerpbestemmingsplan worden verkregen.

Zienswijzen

Iedereen kan vanaf 2 augustus 2012 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Bergeijk, postbus 10000 5570 GA Bergeijk. Voor het geven van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de afdeling Leefomgeving en Wonen (0497 551455). Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

Bergeijk, 1 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Bergeijk, W.A.C.M. Wouters, secretaris.

H.G.M. van de Vondervoort, burgemeester.

Naar boven