Logo Wierden
Wijziging bestemmingsplan voor zorgkwekerij De Haar, Kippershoekweg ong in Wierden

Aan de Kippershoekweg in het buitengebied van Wierden ligt de zorgkwekerij De Haar. De kwekerij heeft een zorgfunctie en recreatieve functie. Op het perceel staan momenteel twee gebouwen, met een totale oppervlakte van circa 200 m2. Deze voldoen qua omvang en kwaliteit niet meer aan de huidige eisen en wensen van de onderneming. De ondernemer wil daarom de gebouwen vervangen en vergroten met 25% tot een maximale oppervlakte van 250 m2.

Deze plannen passen niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien. We hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009, herziening Kippershoekweg ong.’. In dit ontwerpbestemmingsplan houdt het perceel de bestemming ‘Agrarisch- Waarden met landschap’ met de aanduiding dat ter plaatse een kwekerij is toegestaan. De plaats voor de bebouwing is apart aangeduid.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan staat vanaf 19 juli 2012 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2012000003-ON01.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan vanaf 19 juli 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven