Logo Duiven
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Groessen, Leuvensestraat 19 en 21/21a’

Burgemeester en wethouders van Duiven maken ingevolge artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 2 juli 2012 het bestemmingsplan ‘Groessen, Leuvensestraat 19 en 21/21a’ gewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan ‘Groessen, Leuvensestraat 19 en 21/21a’

Het bestemmingsplan beoogt herinrichting van de percelen mogelijk te maken. De agrarische opstallen, inclusief alle glasopstanden op de percelen worden gesloopt. Op de percelen worden vier extra woningen gerealiseerd en een recreatieve functie met bedrijfswoning.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn naar aanleiding van zienswijzen die naar voren zijn gebracht enkele wijzigingen doorgevoerd. De aanpassingen hebben betrekking op het toevoegen van een cultuurhistorische paragraaf en een kwantitatieve onderbouwing van het aantal verkeersbewegingen en het benodigde aantal parkeerplaatsen.

Beroep

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan met ingang van donderdag 19 juli 2012 gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden tegen de vastgestelde wijzigingen. Indien beroep is ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling tevens worden verzocht een voorlopig voorziening (schorsing) te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogten van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van genoemde beroepstermijn van zes weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de genoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Informatie

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 19 juli 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de sectorbalie Grondgebied, Kastanjelaan 3 te Duiven. Deze balie is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Daarnaast is het plan te raadplegen via de gemeentelijke website www.duiven.nl onder de kop politiek en organisatie→beleid en regelgeving→bestemmingsplannen en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IRMO.0226. BPBUITENGEBIED004-VS01).

Voor meer informatie en fysieke inzage in de stukken buiten de openingstijden kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar mevrouw Visser. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0316) 27 91 11.

Naar boven