Logo Duiven
Coördinatie ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning ‘De Ploen Zuid 2de fase terp 4/Walnoten’

Burgemeester en wethouders van Duiven maken bekend, dat met ingang van donderdag 19 juli 2012 tot en met woensdag 29 augustus 2012 ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘De Ploen Zuid 2de fase terp 4/Walnoten’ met IMRO-codering NL.IMRO.0226.BPDUIVENNOORD005-ON01,

  • de ontwerp omgevingsvergunning met registratienummer Z-HZ-VV-2012-0136 voor de bouw van 21 grondgebonden woningen en

  • het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen.

Coördinatie besluiten ‘De Ploen Zuid 2de fase terp 4/Walnoten’

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning worden met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd. Deze regeling maakt het mogelijk dat de gemeente efficiënter, sneller en meer inzichtelijk kan besluiten over ruimtelijke projecten. Met deze regeling wordt de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures gebundeld. Dit betekent dat de ontwerpbesluiten en later ook de genomen besluiten gelijktijdig ter inzage worden gelegd. Tegen de vaststelling van de besluiten kan in één keer beroep bij de Raad van State worden ingesteld. In dit geval wordt ervoor gekozen om de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen te coördineren met de procedure voor het bestemmingsplan.

Op het project De Ploen Zuid 2de fase terp 4/Walnoten is tevens de Crisis- en Herstelwet (Chw) van toepassing.

Ontwerpbestemmingsplan ‘De Ploen Zuid 2de fase terp 4/Walnoten’

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het meest noordelijk gelegen deel (terp 4 ‘Walnoten’) van het plangebied De Ploen Zuid 2de fase. Het betreft het mogelijk maken van aaneengebouwde, twee aaneengebouwde, vrijstaande en gestapelde woningen.

Ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van 21 woningen

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van 21 grondgebonden sociale huurwoningen rondom de brink van terp 4/Walnoten.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Duiven. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de gemeenteraad, Postbus 6, 6920 AA Duiven. Mondeling kunt u uw zienswijze kenbaar maken bij de behandelend ambtenaar. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerp omgevingsvergunning de zienswijze betrekking heeft. Indiening van zienswijzen is in beginsel een voorwaarde om beroep in te kunnen stellen als de besluiten zijn vastgesteld.

Informatie

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 19 juli 2012 tot en met 29 augustus 2012 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij de sectorbalie Grondgebied, gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven. Deze balie is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0226.BPDUIVENNOORD005-ON01 en tevens via de gemeentelijke internetsite www.duiven.nl onder de kop ‘politiek en organisatie’ – ‘bestemmingsplannen in Duiven’ – ‘ontwerp’ in te zien.

Voor meer informatie en fysieke inzage in de stukken buiten de openingstijden kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer (0316) 27 91 11.

Naar boven