Logo Renkum
Vaststelling bestemmingsplan Veritasweg 1–5, 2012

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 27 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Veritasweg 1–5, 2012’ ongewijzigd vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de functieverandering voor de percelen Veritasweg 1 tot en met 5 te Oosterbeek. Met het bestemmingsplan zal de huidige bestemming ‘garagebedrijven’ vervangen worden door de bestemming ‘Centrum’. In de bestemming ‘Centrum’ zijn kantoren, dienstverlenende bedrijven of instellingen, maatschappelijke voorzieningen en bedrijven uit de zogenaamde eerste categorie (en in het noordelijk deel bedrijven in de tweede categorie voor alleen het autohandelsbedrijf) toegestaan. Horeca en detailhandel zijn niet toegestaan. Ook wordt er voorzien in ruimte voor parkeren ten behoeve van de bestemming ‘Centrum’.Met het toekennen van de bestemming ‘Centrum’ worden functies toegestaan die goed passen in de omgeving en potentieel minder overlast veroorzaken ten opzichte van wat toegestaan was in het huidige bestemmingsplan. Een aantal van de nu toegestane functies zijn al aanwezig in de panden. Deze zijn eerder al mogelijk gemaakt met een afwijking van het bestemmingsplan. Het plangebied wordt begrensd door de percelen aan de Veritasweg 7–9 en de Reuvensweg 2 tot en met 12 te Oosterbeek.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van woensdag 18 juli 2012 gedurende zes weken, dus tot en met dinsdag 28 augustus 2012, ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Oosterbeek. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0142ob-va02 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0142ob-/NL.IMRO.0274.bp0142ob-va02.

Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan kunnen alle belanghebbenden, dus ook degene die geen zienswijze hebben ingediend, gedurende beroepstermijn beroep instellen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Aangezien het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven