Logo Ouderkerk
Gewijzigde vaststelling IJsseldijk-Noord 2005, 3e herziening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 juni 2012 het bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005, 3e herziening’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bij die vaststelling gewijzigd. De wijziging van het plan heeft betrekking op het toevoegen van de ‘omgevingsvergunning voor werken en/of werkzaamheden’ in de bestemming ‘Groen’ ten behoeve van het behoud van het groene karakter van het perceel. Verder heeft de gemeenteraad besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het doel van deze herziening is om het bestemmingsplan in overeenstemming te brengen met de bestaande situatie ten behoeve van het aanwezige zwembad aan de Lageweg 7. Het plangebied bevindt zich aan de rand van de kern Lageweg. Het plangebied wordt aan de noordwestzijde begrensd door de watergang die tussen IJsseldijk Noord 279 en Lageweg 7 ligt. De noordoostzijde wordt begrensd door de Poldervaart. De watergang achter de lintbebouwing en de bijbehorende tuinen van de Lageweg vormen de zuidoostelijke begrenzing. De watergang achter de lintbebouwing van de IJsseldijk Noord vormt de zuidwestelijke begrenzing.

Het bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit ligt vanaf 12 juli 2012 gedurende zes weken (t/m 22 augustus 2012) ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel, tijdens openingstijden op werkdagen of na telefonische afspraak.

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via onze gemeentelijke website:

www.ouderkerk.nl > actueel > bekendmakingen > bestemmingsplannen.

Tevens kunt u het plan raadplegen op de landelijke website via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, kunt u tot en met 22 augustus 2012 beroep tegen dit besluit instellen. Dit kan als u in een eerdere fase tijdig uw zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad, als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerpbestemmingsplan of als u belanghebbende bent en nu wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen in het plan. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt het besluit tot vaststelling opgeschort, totdat op dat verzoek is beslist.

11 juli 2012

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk.

Naar boven