Logo Oude IJsselstreek
Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied, locatie Omsteg 4 Gendringen

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 21 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, locatie Omsteg 4 Gendringen’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied, locatie Omsteg 4 Gendringen’ ligt van 12 juli 2012 tot en met 23 augustus 2012 voor iedereen ter inzage. Tijdens openingstijden kan het besluit en het vastgestelde plan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het vastgestelde bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Plangebied en inhoud van het plan

Dit plan voorziet in wijziging van de agrarische bestemming van het perceel Omsteg 4 Gendringen in de bestemming Wonen en in de bouw van een nieuwe woning en in verbouw van een van de bestaande bedrijfsgebouwen tot woning. Dit ter verevening van de sloop van de overige agrarische bedrijfsbebouwing op dat perceel, in het kader van het VAB beleid.

Beroep

Tijdens de periode van de terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 24 augustus 2012, ongeacht een eventueel ingesteld beroep.

Wilt u dat het plan nog niet in werking treedt, dan kunt u naast het instellen van beroep, een verzoek tot voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van uw verzoek, moet u er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen voor. Ga voor meer informatie hierover naar de website van de Raad van State.

Wanneer de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening afwijst, treedt het plan alsnog in werking. Wordt het verzoek toegekend, dan treedt het plan nog niet in werking. Het plan is dan geschorst totdat de Afdeling op het beroep heeft beslist.

Naar boven