Logo Wageningen
Vaststelling bestemmingsplan Aan de Rijn 1 en 2

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 25 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Aan de Rijn 1 en 2’ heeft vastgesteld en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen heeft genomen.

Begrenzingen

Het plangebied Aan de Rijn 1 en 2 is gelegen in de uiterwaarden van de Nederrijn in het uiterste zuidoosten van het buitengebied van de gemeente Wageningen.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de legalisatie van de woningsplitsing en van drie aan- en uitbouwen mogelijk. Dit wordt gecompenseerd door het huidige bouwvlak te verkleinen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijlagen en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van donderdag 12 juli 2012 gedurende 6 weken ter inzage bij het loket Ruimte in het stadhuis, Markt 22 te Wageningen. Het loket is op werkdagen geopend van 9:00 uur tot 12:00 uur. In de middag kunnen de stukken bij het loket Ruimte op afspraak worden ingezien.

Website

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl; wonen, milieu en verkeer; bouwen en wonen; bestemmingsplannen). Ook het besluit geen exploitatieplan vast te stellen is hier in te zien. Het IDN van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0289.0022aanderijn1en2-VSG1.

Beroep

Tot en met woensdag 22 augustus 2012 kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen hebben ingebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure, het plan of het besluit geen exploitatieplan vast te stellen kunt u contact opnemen met loket Ruimte (0317-492 700).

Naar boven