Logo Wierden
Vaststelling bestemmingsplan ‘Wierden-dorp, herziening Almelosestraat 44’

De gemeenteraad heeft op 19 juni 2012 het volgende bestemmingsplan vastgesteld: ‘Wierden-dorp, herziening Almelosestraat 44’. De eigenaren van het kantoorpand op het perceel Almelosestraat 44 in Wierden hebben een verzoek ingediend om medewerking te verlenen aan het verbouwen en het wijzigen van het gebruik van het perceel en het pand ten behoeve van een woonzorgcomplex. In dit bestemmingsplan is geregeld dat op deze locatie een woonzorgcomplex kan worden gerealiseerd.

Exploitatieovereenkomst

Naast het bestemmingsplan hebben we een exploitatieovereenkomst gesloten met de eigenaren van het perceel Almelosestraat 44 in Wierden. In de overeenkomst staan afspraken aan welke voorwaarden de ontwikkelingen moeten voldoen en wie welke kosten en welk risico draagt.

Inzage

Het bestemmingsplan staat vanaf 12 juli 2012 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2011000024-VA01. Daarnaast ligt het bestemmingsplan vanaf 12 juli 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Op de dag nadat deze periode is afgelopen, treedt het besluit in werking.

Beroepschrift indienen

Het kan zijn dat u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad. Dit kunt u (als belanghebbende) aangeven bij de rechtbank: binnen zes weken nadat het besluit is bekendgemaakt. Dit heet ‘beroep aantekenen’. U kunt alleen beroep aantekenen als u op een eerder moment een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan. Het kan ook als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest eerder een zienswijze in te dienen.

Wilt u een beroepschrift indienen? Stuur dan een brief naar de:

Afdeling bestuursrechtspraak

Raad van State

postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voorlopige voorziening

Als u een beroepschrift indient, kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Kosten

In beroep gaan en indienen van een voorlopige voorziening kost geld. Over de hoogte van deze kosten (ook wel griffierecht) kunt u contact opnemen met de Raad van State (tel. 070-426 42 51)

Meer weten?

  • Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen bij Postbus 51 (tel. 0800-8051, internet: www.postbus51.nl ).

  • Informatie vindt u ook op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

  • Als u vragen heeft over het bestemmingsplan kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-58 08 38 of e-mail bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven