Ontwerpbesluit Flora- en faunawet gemeente Culemborg

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie heeft het Gedragscode Flora- en faunawet bestendig beheer en onderhoud gemeente Culemborg in ontwerp goedgekeurd.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 23 mei 2012 is van de gemeente Culemborg een verzoek ontvangen om goedkeuring van een gedragscode op grond van artikel 16b, tweede lid, onderdeel b, van het Besluit vrijstelling beschermde dier- en plantensoorten. Deze Gedragscode Flora- en faunawet bestendig beheer en onderhoud gemeente Culemborg geeft regels voor de planning en de uitvoering van beheermaatregelen. De beheermaatregelen gaan onder meer over beheer en onderhoud van bomen, beheer en onderhoud van natuurvriendelijke oevers en beheer en onderhoud van gebouwen.

Hoe verloopt de procedure?

Over dit soort verzoeken beslist de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. Hij heeft besloten de gedragscode goed te keuren. Het besluit is vijf jaar geldig en is geregistreerd onder nummer TRCDR/2012/679. Het verzoek is behandeld volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wat houdt een gedragscode in?

Een gedragscode gaat over beschermde inheemse planten- en diersoorten zoals bedoeld in de artikelen 3, eerste lid, en 4, eerste en tweede lid, van de Flora- en faunawet. Er geldt een vrijstelling van deze verbodsbepalingen als werkzaamheden plaatsvinden volgens een gedragscode die door de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie is goedgekeurd. Het gaat om werkzaamheden voor bestendig gebruik, voor bestendig beheer of onderhoud van infrastructuur en voor ruimtelijke ontwikkeling en inrichting.

Stukken inzien en zienswijze indienen?

Twee dagen na deze bekendmaking kunt u het ontwerpbesluit en de gedragscode inzien. Dit kan, met legitimatie, tussen 8.30 en 17.00 uur bij het servicecenter van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, Prins Clauslaan 8 in Den Haag. U kunt als belanghebbende binnen zes weken een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, Dienst Regelingen, Team Natuur, Postbus 19530, 2500 CM Den Haag. Vermeld in uw zienswijze om welk besluit het gaat. U kunt de stukken ook zien op www.drloket.nl → Vergunning en ontheffing → Flora- en faunawet ruimtelijke ingrepen → Overzicht gedragscodes en besluiten Flora- en faunawet → Overzicht gedragscodes.

Meer informatie

Heeft u vragen, kijk dan op de website: www.drloket.nl en kies het onderwerp Vergunning en ontheffing. Of bel met het DR-Loket: 0800-22 333 22 (op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur).

Naar boven