Logo Utrecht (Utr)
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Slingeraklaan-Zandweg

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 12 juli 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het op 21 juni 2012 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Slingeraklaan-Zandweg.

Plangebied en doelstelling

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied dat globaal wordt begrensd door de Houtrakgracht, de Slingeraklaan, de Zandweg en de Gouderaklaan. In het plangebied zullen 40 woningen gerealiseerd gaan worden. Daarvan worden 28 woningen uitgevoerd als eengezinswoningen voor starters. De woningen die aan de Slingeraklaan gebouwd gaan worden, zullen uitgevoerd worden als geschakelde en vrijstaande woningen in het (middel)dure segment. Voorts zal voorzien worden in een fietsverbinding tussen de Slingeraklaan en de Zandweg. Het doel van het bestemmingsplan is de nieuwe ontwikkelingen aan de Slingeraklaan en de Zandweg planologisch-juridisch mogelijk te maken.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op de toelichting, de planregels en de verbeelding.

  • Aan de toelichting wordt een nieuwe paragraaf 3.3.5.6 Geluid van nabijgelegen bedrijven toegevoegd.

  • Ter waarborging van een goed akoestisch woon- en leefklimaat is in artikel 9 Wonen – 2 een regeling opgenomen die er in voorziet dat er eerst akoestische maatregelen dienen te worden getroffen aan een naastgelegen bedrijf alvorens de woningen kunnen worden gerealiseerd. Deze waarborg hiervoor wordt gegeven door het uitvoeren van de maatregelen zoals aangegeven in het rapport ‘Kupers en Niggerbrugge, akoestisch onderzoek ‘Beoordeling woningbouw nabij loods aannemersbedrijf perceel Zandweg 68 te Utrecht’ Versie R0850237aaA2.amo. november 2011’, dat als bijlage bij het vaststellingsrapport is gevoegd, danwel indien de bedrijfsmatige activiteiten ter plaatse definitief zijn beëindigd.

  • Bij de bestemming Wonen -1 wordt de afstand van de te bouwen wonen ten opzichte van de zijdelingse perceelsgrens verkleind naar 2,50 meter.

  • Bij de bestemmingen Wonen - 2 en Wonen -3 worden in verband met de thans gebruikelijke verdiepingshoogten, de goothoogte en de bouwhoogte op de verbeelding respectievelijk 3,5 meter en 9,5 meter.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.'

Inzien

Het bestemmingsplan als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0344.BPSLINGERLAZANDWEG-0401 ligt met ingang 12 juli 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 22 augustus 2012 ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht

  • Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude)

  • Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

  • Van 9 juli t/m 31 augustus open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

  • Rachmaninoffplantsoen 61

  • Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

  • Wijkbureau Leidsche Rijn

  • Dorpsplein 1, Vleuten

  • Open van maandag van 13.00–17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur.

Let op: vanwege de vakantieperiode kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Het digitale bestemmingsplan, in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven