Logo Binnenmaas
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Maasdam’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Binnenmaas op 24 mei 2012 het bestemmingsplan ‘Maasdam’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bebouwde kom van de kern Maasdam. Het betreft een beheersgericht bestemmingsplan, waarin de bestaande situatie ten aanzien van bebouwing en gebruik is vastgelegd. Het bestemmingsplan maakt géén nieuwe ontwikkelingen zoals woningbouwlocaties mogelijk.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bevat het plan wijzigingen. De aanpassingen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Maasdam’ zijn verdeeld in twee categorieën:

  • naar aanleiding van ontvangen zienswijzen, en

  • ambtshalve aanpassingen.

De genoemde aanpassingen als gevolg van de ontvangen zienswijzen zijn het gevolg van een uitgebreide beoordeling.

Zienswijzen

De ontvangen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Maasdam’ hebben de volgende aanpassingen tot gevolg.

  • De loods behorende bij het perceel Hoeksedijk 4 in Maasdam heeft op de verbeelding een aanduiding gekregen, die het mogelijk maakt de loods volledig te mogen gebruiken ten behoeve van een aan huis gebonden bedrijf of beroep.

  • De strook ‘Tuin’, zoals aangegeven op het perceel Dorpsstraat 8–10 als ook op de naastgelegen percelen is aangepast, zodat deze aansluit bij de belendende percelen aan de westzijde.

  • De vormverandering en vergroting van het bouwvlak rond de woning aan de Dorpsstraat 14 bij de aanpassing van het voorontwerpbestemmingsplan naar het ontwerpbestemmingsplan is ongedaan gemaakt. Het bouwvlak heeft de omvang en vorm van de bestaande woning gekregen.

Ambtshalve aanpassingen

In het ontwerpbestemmingsplan ‘Maasdam’ zat nog een onvolkomenheid. Gebleken is dat de eigendomssituatie van de gronden behorende bij het perceel Molenlaan 71 in Maasdam niet juist op de verbeelding was weergegeven. De verbeelding is hier alsnog op aangepast. Dit heeft tevens geleid tot een grenscorrectie van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 9 juli 2012 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam. Op alle werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, waarvan op woensdag en vrijdag op afspraak. Op dinsdag tevens van 15.00 tot 20.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website en te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0585.BPMaasdam-VG01.

Beroepsmogelijkheden

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Maasdam’ kunnen belanghebbenden gedurende de ter inzage termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

  • a. belanghebbenden, die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te stellen;

  • c. belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van 6 weken een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer een belanghebbende beroep heeft ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening heeft ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Binnenmaas, 6 juli 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas, de secretaris, C.H.W.M. Post.

De burgemeester, A.J. Borgdorff.

Naar boven