Logo Weststellingwerf
Ontwerp facetbestemmingsplan kernen Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat het ontwerp facetbestemmingsplan kernen Weststellingwerf met ingang van donderdag 5 juli gedurende een termijn van zes weken in het Publiekscentrum in het gemeentehuis Griffioenpark 1 te Wolvega, voor een ieder ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens via de websites www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de grootste delen van de kernen van de gemeente Weststellingwerf. Het plangebied komt grotendeels overeen met de plangebieden van de vigerende bestemmingsplannen voor de kernen. Het facetbestemmingsplan voorziet in een versnelling van de procedures voor nieuwe woningen binnen de bebouwde kom, een aanvulling van de bouw- en gebruiksregels van de bestemmingsplannen ten aanzien van zorg en duurzaamheid en de borging van kwaliteit bij recreatiewoningen door middel van minimale bouwmaten.

Het ontwerpbestemmingsplan kan gedurende de voornoemde termijn van zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn zienswijze omtrent het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. Dit kan door een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Ruimte (tel: 0561-691287).

Naar boven