Logo Middelharnis
Voorontwerp bestemmingsplan Middelharnis

Publicatie ex art. 1.3.1 Bro - voorontwerp bestemmingsplan Middelharnis

Burgemeester en wethouders van Middelharnis maken, overeenkomstig artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro), bekend dat een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid voor de kern van Middelharnis.

Ouderdom, actualisering en digitalisering van geldende bestemmingsplannen vormen de belangrijkste aanleidingen om het bestemmingsplan Middelharnis integraal te herzien.

Het plangebied omvat de kern van Middelharnis, exclusief het beschermd dorpsgezicht in het centrum.

Het voorontwerp bestemmingsplan voorziet in een actualisering van 19 verschillende bestemmingsregelingen. De planherziening is hoofdzakelijk conserverend van aard en gericht op het vastleggen van de bestaande en ruimtelijke structuur. Op een aanzienlijk aantal locaties in het plangebied zijn daarnaast nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Afhankelijk van het stadium waarin de planvorming verkeert is voor de nieuwe ontwikkelingen een directe bouwtitel of een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Omtrent het voorontwerp bestemmingsplan zal advies worden ingewonnen van de overlegpartners (ex artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening) die de gemeente gebruikelijk raadpleegt in het kader van de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan.

Van 2 juli 2012 tot 27 augustus 2012 liggen alle relevante stukken met betrekking tot het voorontwerp bestemmingsplan Middelharnis voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn is het mogelijk schriftelijk een inspraakreactie in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Middelharnis. Het adres is: Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Daarnaast wordt op 3 juli 2012 om 19:30 uur in het gemeentehuis van Middelharnis een inspraakavond gehouden. Deze inspraakavond is voor een ieder toegankelijk.

In een later stadium zal een ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd worden voor het indienen van zienswijzen. Deze ter inzage legging zal te zijner tijd apart gepubliceerd worden.

Deze bekendmaking en het voorontwerp bestemmingsplan Middelharnis zal eveneens worden gepubliceerd op de gemeentelijke website (www.middelharnis.nl).

Naar boven