Maatregelen voor kwaliteit Rijkswateren worden gedeeltelijk uitgesteld

U kunt uw mening geven

De Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) vereist een goede waterkwaliteit van alle oppervlaktewateren in uiterlijk 2027. Om dit doel te bereiken hebben de waterbeheerders in Nederland maatregelen in hun beheerplannen opgenomen. De maatregelen die voorzien zijn in de periode tot 2015 voor de wateren in beheer bij het Rijk zijn opgenomen in het Beheer- en Ontwikkelplan voor de Rijkswateren (BPRW) 2010–2015. Dit BPRW is vastgesteld in december 2009.

Een van de bezuinigingsmaatregelen in het regeerakkoord van 2010 is het uitstellen en versoberen van de KRW-maatregelen. Daarover heeft de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu in april 2011 een besluit genomen. Een deel van de KRW-maatregelen die zijn opgenomen in het BPRW wordt nu pas na 2015 uitgevoerd. Dit is voor Rijkswaterstaat aanleiding om tussentijds het BPRW partieel te herzien.

Desondanks blijven de doelen van de KRW uitgangspunt voor het beheer van de rijkswateren. Uiterlijk in 2015 worden weer nieuwe afwegingen gemaakt over de doelen en maatregelen voor de periode 2016–2021.

U mag uw mening geven

U mag uw mening geven over de ontwerp herziening van het BPRW. In uw reactie (zienswijze) kunt u ingaan op alle onderdelen van de ontwerp herziening.

We stellen het op prijs als u aangeeft op welk deel van de herziening u reageert en uw zienswijze onderbouwt met argumenten.

U kunt, bijvoorbeeld, ingaan op de volgende punten:

  • Is het besluit van de staatssecretaris om KRW-maatregelen uit te stellen op juiste wijze vertaald naar de ontwerp herziening van het BPRW?

  • Staan er naar uw mening onjuistheden in de ontwerp herziening?

  • Zijn er zaken over het hoofd gezien?

Hoe kunt u reageren?

Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal.

Dat kan via www.centrumpp.nl. U kunt ons natuurlijk ook schrijven: Centrum Publieksparticipatie, herziening BPRW, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag. Wilt u uw zienswijze mondeling toelichten?

Bel dan met het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 96 00. U kunt uw reactie geven vanaf 3 juli tot en met 13 augustus 2012.

De reacties worden zorgvuldig bestudeerd en worden zo mogelijk gebruikt om de herziening aan te passen.

Waar vindt u meer informatie?

Uitgebreide informatie over de ontwerp herziening is beschikbaar op www.centrumpp.nl onder het kopje ‘Actuele zienswijzeprocedures’. Ook wordt de wettelijke procedure toegelicht. Daarnaast vindt u informatie over de manier waarop de stakeholders zijn betrokken bij de totstandkoming van de plannen en wat er gebeurt als de ontwerp herziening is vastgesteld.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.rijkswaterstaat.nl.

Wilt u de ontwerp herziening inzien?

Dat kan! De ontwerp herziening kunt u inzien van 3 juli tot en met 13 augustus 2012 bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag of in uw provinciehuis.

Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 96 03.

Naar boven