Bekendmaking Verkeersbesluit Scheepvaartverkeerswet

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt, overeenkomstig het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, Scheepvaartverkeerswet en het Besluit administratieve bepalingen inzake het scheepvaartverkeer, bekend dat bij besluit van 12 januari 2012, nummer DNN 2012/161 besloten is om:

  • een verkeersaanwijzing te geven met dezelfde strekking als een verkeersteken met betrekking tot de scheepvaartweg ‘de Slenk’, zoals aangegeven in de hydrografische zeekaart serie 1811.5, detailkaart D.

Verkeersdeelnemers op de scheepvaartweg ‘de Slenk’, zoals aangegeven in de hydrografische zeekaart serie 1811.5, detailkaart D, dienen:

  • 1. de motor standby te houden voor schepen uitgerust met een motor;

  • 2. niet de koers te kruisen bij nadering van de veerboot;

  • 3. hun marifoon uit te luisteren op VHF kanaal 2 (VTS Terschelling) voor schepen uitgerust met een marifoon.

Terinzagelegging verkeersbesluit

Het besluit ligt gedurende zes weken na deze bekendmaking tijdens kantooruren ter inzage op het kantoor van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Waterdistrict Waddenzee, Zuidersingel 3, 8911 AV Leeuwarden.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit beroep instellen bij de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de belanghebbende zijn woon- of vestigingsplaats heeft. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit is gepubliceerd.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het beroep zich richt;

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

Voorlopige voorziening

Indien een beroepschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het beroepschrift zijn woon- of vestigingsplaats heeft. Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de verzoeker;

  • b. de dagtekening;

  • c. een vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het nummer of kenmerk van het besluit;

  • d. de gronden van het verzoek (motivering).

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het beroepschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft, overgelegd.

Naar aanleiding van het verzoek kan de bevoegde rechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierechten geheven. De griffier van de betrokken rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigde griffierecht moet worden voldaan.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de genoemde rechtbank

via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Inlichtingen

Voor informatie over het verkeersbesluit kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer R.M.S. de Vries, senior juridisch medewerker, afdeling Juridische Zaken van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Waterdistrict Waddenzee, telefoon 058-234 43 44. De tekst van het verkeersbesluit en de beroepsclausule wordt op verzoek toegezonden.

Buitenpost, 27 januari 2012

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze: het hoofd van het Waterdistrict Waddenzee, W.D.M. Bogaert MPA.

Naar boven