Logo Sint-Michielsgestel
Vaststelling bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Hoogstraat 30b’

De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel heeft op 7 juni 2012 vastgesteld:

  • het bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Hoogstraat 30b’ (art. 3.1 Wro);

  • het Beeldkwaliteitsplan ‘Herontwikkeling Hoogstraat 30b’ (art 6.12 Wro).

Bestemmingsplan

Het plangebied ligt in het noordelijke deel van het bedrijventerrein ‘Venkant’, gelegen tegen de straten Hoogstraat en Venkant in Sint-Michielsgestel. Het plan geeft een planologisch/juridische regeling voor het betreffende gebied. Het plan is vooral gericht op het mogelijk maken van volumineuze detailhandel en twee bedrijfswoningen aan de straat Venkant. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan betreft een aanvulling/wijziging van de welstandnota (artikel 12a Woningwet). Het plan is het referentiekader voor de ruimtelijke vormgeving van de ontwikkelingen in het plangebied en beoogt samenhang tussen architectonische uitwerking en stedenbouwkundige vormgeving.

Bij de Welstandsbeoordeling wordt het beeldkwaliteitsplan als toetsingskader gebruikt.

Het beeldkwaliteitsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Informatie en procedure

Van 22 juni tot en met 2 augustus 2012 liggen het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan met de bijbehorende stukken liggen tijdens de openingsuren voor een ieder ter inzage zonder afspraak bij de Receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. U kunt daarvoor bellen naar telefoonnummer (073) 553 11 11. U kunt de plannen en de bijbehorende stukken digitaal raadplegen en downloaden op de volgende weblocatie:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0845.BP2012HoogstrSMG-VA01

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer P. van Boxtel van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 16 17 of via het mailadres p.boxtel@sint-michielsgestel.nl.

Tijdens de inzagetermijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijze daartoe niet in staat is geweest. Het beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt dan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Sint-Michielsgestel, 20 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel, de secretaris, A.H.P.G. van de Kerkhof.

De burgemeester, J.C.M. Pommer.

Naar boven