Logo Drimmelen
Gecoördineerd besluit vaststelling bestemmingsplan ‘1e Herziening Burgemeester Smitsplein, Made’ en omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat voor herontwikkeling van het Burgemeester Smitsplein in Made de volgende gecoördineerde besluiten voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1. besluit van de gemeenteraad van 24 mei 2012 om het bestemmingsplan ‘1e Herziening Burgemeester Smitsplein, Made’ gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen betreffen:

    • a. aanpassingen naar aanleiding van zienswijzen:

      • i. in de toelichting van het bestemmingsplan een paragraaf Verkeer opnemen;

      • ii. in de toelichting van het bestemmingsplan de verschillen tussen het vigerende en het nieuwe bestemmingsplan verder uiteenzetten;

    • b. ambtelijke aanpassingen:

      • iii. in de regels onder artikel 5.3.1 voorwaarden opnemen voor het toestaan van aan huis gebonden beroeps- of bedrijfsactiviteiten;

      • iv. op de verbeelding en in de regels de dubbelbestemming ‘Waarde-archeologie’ laten vervallen.

  • 2. besluit van college van burgemeester en wethouders van 29 mei 2012 om de omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van 3 appartementencomplexen met in totaal 53 appartementen en de herinrichting van het Burgemeester Smitsplein in Made. De vergunning heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend gemeente Made en Drimmelen, sectie R, nrs. 1233, 1354, 1356, 1360, 1484, 1485, 1488 (ged.),1619, 1620, 1621, 1810 (ged.).

Gemeentelijke coördinatieregeling

Met de gelijktijdige bekendmaking van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van Drimmelen heeft hiervoor op 8 september 2011 een besluit genomen. De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen met ingang van vrijdag 22 juni tot en met donderdag 2 augustus 2012 tijdens de openingstijden (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur) ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Park 1 in Made.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code: NL.IMRO.1719.1bp11smitsplein-vg01).

Instellen beroep

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Tijdens de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, beroep instellen bij de Raad van State. Daarnaast kan eenieder die bedenkingen heeft over de genoemde wijzigingen gedurende de termijn van ter inzage legging beroep instellen.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij onverwijlde spoed kunt u ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Made, 21 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Drimmelen, C. Smits, secretaris.

G.L.C.M. de Kok burgemeester.

Naar boven