Logo Lemsterland
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘De Polle’/besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken bekend dat de gemeenteraad op 7 mei 2012 het bestemmingsplan ‘De Polle’ gewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied dat begrensd wordt door de Polle, de Zeedijk en de Rien te Lemmer. Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 75 appartementen, een parkeergarage en een aantal commerciële ruimten mogelijk.

De raad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Wijzigingen in de regels:

  • 1. Artikel 4, lid 2.1, onder c: het maximale aantal woningen dat gerealiseerd mag worden bedraagt 75 woningen (zienswijze).

  • 2. Artikel 4, lid 2.1, onder d: binnen de bouwvlakken is een parkeergarage met maximaal 1 bouwlaag toegestaan met een minimale omvang van 90 parkeerplaatsen (zienswijze).

  • 3. Artikel 4.4 Wijzigingsbevoegdheid is geschrapt (zienswijze),

  • 4. Artikel 3, lid 2, onder j wordt gewijzigd als volgt: Opslag van materialen in het onbebouwd gebied is niet toegestaan, (ambtshalve).

    Artikel 3, lid 2, onder k wordt gewijzigd als volgt: Bij de vaststelling van het uitwerkingsplan dient rekening gehouden te worden met de toedeling van functies. Er mag geen onevenredige aantasting van het woon- en leefklimaat ontstaan voor de aangrenzende woonbestemming, (ambtshalve).

  • 5. Artikel 4, lid 2.1, onder f: de woningen moeten zodanig gesitueerd worden dat de belasting op de gevels vanwege het wegverkeerslawaai niet meer bedraagt dan genoemd in het besluit hogere waarden, (ambtshalve).

Wijziging op de verbeelding:

  • 6. de grens van het bouwvlak aan de noordoostzijde is op 10 meter van de bestemmingsplangrens gelegd. (zienswijze)

De gemeenteraad heeft verder besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, het vaststellingsbesluit en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van donderdag 21 juni 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burgemeester Krijgerplein 7, 8531 EA Lemmer. Daarnaast zijn deze stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.lemsterland.nl via ‘actueel’ → ‘bekendmakingen en publicaties’ → ‘ruimtelijke ordening’.

Een volledig digitale versie van het bestemmingsplan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep bestemmingsplan/besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan op grond van artikel 8.2 lid 1 Wet ruimtelijke ordening beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van state (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers Ruimtelijke Ordening via telefoonnummer (0514) 56 75 75.

Lemmer, 20 juni 2012

Naar boven