Logo Amsterdam - Zuidoost
Bestemmingsplan Winkelcentrum Gein onherroepelijk

Het bestemmingsplan Winkelcentrum Gein is op 21 juni 2011 (gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan) vastgesteld door de stadsdeelraad. Het vastgestelde bestemmingsplan heeft met ingang van 18 augustus 2011 gedurende 6 weken ter visie gelegen. In deze periode is één beroepsschrift ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dat gedeeltelijk is ingetrokken. Het resterende deel van het beroepsschrift is op 16 mei 2012 door de Raad van State ongegrond verklaard (uitspraak nummer 201110506/1/R1, te lezen op www.raadvanstate.nl). Het bestemmingsplan is daardoor met ingang van 16 mei 2012 onherroepelijk geworden.

Een digitale versie van het bestemmingsplan Winkelcentrum Gein is te downloaden op de website van het stadsdeel en in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het winkelcentrum Gein en het plan wordt grofweg begrensd door de verbindingsstraat tussen Wisseloord en het Wisseloordplein in het noorden, de Wageningendreef in het oosten de metrobaan in het zuiden en Wisseloord in het westen. Het bestemmingsplan Winkelcentrum heeft tot doel om de in het Ruimtelijk en Economisch Verbeterplan Winkelcentrum Gein beschreven ontwikkelingen mogelijk te maken. Daarbij wordt uitgegaan van de uitbreiding van de bestaande supermarkt, de aanleg van een nieuwe verbindingsstraat en het terugdringen van het aantal horecazaken ten gunste van winkels.

Amsterdam Zuidoost, 13 juni 2012

Het Dagelijks Bestuur, M. La Rose, voorzitter.

C.M. de Graaf, secretaris a.i.

Naar boven