Logo Terneuzen
Besluit beoordeling noodzaak uitvoeren Milieueffectrapportage (MER)

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen hebben op 20 april 2012 een mededeling op grond van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen van de ZLTO, namens de Mts. Van Wijck – De Bruyne, Lovenpolderstraat 17 in Hoek.

Het initiatief omvat de oprichting van een stal aan bovengenoemd adres, met een capaciteit van 59.950 dierplaatsen ten behoeve van opfokhennen. Ook worden drie stallen met een totale capaciteit van 21.490 dierplaatsen gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwe stal.

Op grond van onderdeel D14 van de bijlage behorend bij het Besluit m.e.r. 1994 is de drempel voor het uitvoeren van een MER-beoordeling 40.000 dierplaatsen. Nu het initiatief hierboven komt, is beoordeeld of bij de voorbereiding van het betrokken besluit voor de activiteit, vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die zij voor het milieu kan hebben een MER moet worden gemaakt.

Deze boordeling is op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht een voorbereidingsbesluit, waartegen geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij kan worden aangetoond dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit, belanghebbenden rechtstreeks in zijn belang treft. Is dit niet het geval, dan kan bezwaar of beroep worden ingediend tegen het besluit in het kader waarvan de m.e.r.-beoordeling heeft plaatsgevonden, de omgevingsvergunning.

Het besluit met bijbehorende stukken ligt van 14 juni tot en met 19 juli 2012 ter inzage bij de publieksbalies:

  • Terneuzen, Stadhuisplein 1 in Terneuzen

  • Axel, Markt 1 in Axel

  • Sas van Gent, Westkade 107 in Sas van Gent (Rabobank)

Openingstijden Terneuzen en Axel

Maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur

Vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur

Openingstijden Sas van Gent

Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur

Terneuzen, 13 juni 2012

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret RA.

Burgemeester, J.A.H. Lonink.

Naar boven