Besluit van de directeur-generaal Rijkswaterstaat van 27 februari 2012, met kenmerk SDG/C&T-2012/345/121755, houdende de verlening van mandaat inzake de beëdiging van buitengewoon opsporingsambtenaren van Rijkswaterstaat (Besluit mandaat beëdiging Boa’s Rijkswaterstaat 2012)

De directeur-generaal Rijkswaterstaat,

Gelet op artikel 2, tweede lid, van het Mandaatbesluit bevoegdheid tot beëdiging buitengewoon opsporingsambtenaar;

Besluit:

Artikel 1 Afleggen eden, verklaring en beloften

Het afleggen van de eden, verklaringen en beloften, bedoeld in artikel 20, eerste lid, van het Besluit buitengewoon opsporingsambtenaar, geschiedt wat betreft te beëdigen personen werkzaam binnen het directoraat-generaal Rijkswaterstaat in handen van de hoofdingenieur-directeur van de desbetreffende regionale of landelijke dienst, bedoeld in het Instellingsbesluit van Rijkswaterstaat.

Artikel 2 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 maart 2012.

Artikel 3 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat beëdiging Boa’s Rijkswaterstaat 2012.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan de in dit besluit bedoelde functionarissen.

Den Haag, 27 februari 2012

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers.

Mededeling

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekend gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij Rijkswaterstaat, t.a.v. Staf DG, Postbus 20906, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. datum en nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt, en

  • d. de opgave van de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

Op 16 januari 2012 is het toezichtsarrangement voor de overdracht van direct toezichthouderschap op de bij het directoraat-generaal Rijkswaterstaat (RWS) werkzame buitengewoon opsporingsambtenaren ondertekend. Het Toezichtsarrangement betreft afspraken tussen het Functioneel Parket, de landelijke werkgevers van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) en de KLPD over de praktische uitvoering van het toezicht en direct toezicht op de Boa’s.

In dit kader is het directe toezicht op genoemde Boa’s overgedragen van de KLPD naar RWS en neemt RWS alle verantwoordelijkheden richting de toezichthouder (Functioneel Parket) over van de KLPD. Dit brengt met zich mee dat de hoofdingenieur-directeuren van de regionale en landelijke diensten van RWS (formeel zijn dit dienstonderdelen en is RWS één dienst) moeten worden gemandateerd om de beëdiging van Boa’s namens de direct toezichthouder (de DG Rijkswaterstaat) te doen in plaats van namens de KLPD.

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers.

Naar boven