Logo Oud-Beijerland
Ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken ‘Rustburg’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110c Wet geluidhinder bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Rustburg (NL.IMRO.0584.BPWONEN2011003-ON99), de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage worden gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied is gelegen aan de rand van Zoomwijck in de hoek van de Spuidijk en de Zinkweg in Oud-Beijerland. In het verleden waren op deze locatie bedrijven en een jongerencentrum gevestigd. Op de locatie zullen 41 woningen (18 appartementen, 4 dijkwoningen en 19 grondgebonden woningen) worden opgericht. Het bestemming maakt deze ontwikkeling planologisch mogelijk.

Ontwerpomgevingsvergunning

Conform het raadsbesluit van 6 maart 2012 is op dit project de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro van toepassing. De aanvraag om omgevingsvergunning is ingediend op 30 maart 2012. De ontwerpomgevingsvergunning zal bij de stukken ter inzage worden gelegd.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Uit het akoestisch onderzoek dat is uitgevoerd in het kader van het bestemmingsplan Rustburg is gebleken dat voor drie woningen aan de Spuioeverweg niet zal worden voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Het college is voornemens om voor deze woningen hogere waarden vast te stellen. Het ontwerpbesluit zal gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Ter inzage

Op grond van de artikelen 3.8 en 3.30 Wro en artikel 110c Wet geluidhinder liggen het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, de ontwerpomgevingsvergunning en alle bijbehorende stukken met ingang van 11 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten.) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Rustburg’. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de ontwerpomgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van ‘zienswijze Rustburg’. Het adres is: postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland. Na telefonische afspraak kunnen zienswijzen ook mondeling naar voren worden gebracht. Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De medewerkers zijn te bereiken op telefoonnummer (0186) 646 633 (Anneke Nienkemper) of 646 618 (Evelien Kibbeler).

8 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland.

Naar boven