Logo Vianen
Ontwerp-Structuurvisie Vianen met planmer

Burgemeester en wethouders van Vianen maken op grond van artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat ter inzage ligt het ontwerp voor de

Structuurvisie Vianen met planMER

De Structuurvisie Vianen heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Vianen.

In de visie worden de hoofdlijnen van het ruimtelijk beleid voor de komende jaren beschreven.

De visie loopt tot 2020 met een doorkijk tot 2030.

Aanleiding voor het opstellen van de Structuurvisie Vianen is de inwerkingtreding van de Wet op de ruimtelijke ordening (2008), de huidige Structuurvisie Vianen 2015 voldoet niet aan deze wet en dient te worden geactualiseerd. In de nieuwe Structuurvisie wordt de nieuwe uitbreidingslokatie Hoef en Haag geconcretiseerd. Voor de nieuwe Structuurvisie is een milieueffectrapport opgesteld. Dit rapport, genoemd planMER structuurvisie Vianen (definitief 4 mei 2012) ligt eveneens ter inzage. Het planMER bestaat uit 2 delen, deel A is het Hoofdrapport, deel B richt zich op het Woongebied Hoef en Haag.

De Ontwerp Structuurvisie Vianen (versie 1 mei 2012) en het planMER structuurvisie Vianen kunnen vanaf woensdag 30 mei 2012 tot en met vrijdag 13 juli 2012 tijdens kantooruren worden ingezien bij de receptie in het Stadhuis aan de Voorstraat 30 te Vianen.

Op 5 juni 2012 is er in De Stadshof in Vianen (Hazelaarplein 4) een openbare informatieavond, aanvang 19.30 uur. De Structuurvisie Vianen en het planMER structuurvisie Vianen zullen dan (samen met het Masterplan voor Hoef en Haag) worden toegelicht, aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Gedurende de inzagetermijn is eenieder gerechtigd mondeling en schriftelijk zienswijzen ten aanzien van de Ontwerp Structuurvisie Vianen en het planMER structuurvisie Vianen in te dienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u opsturen naar de gemeenteraad van Vianen, Postbus 46, 4130 EA Vianen.

De Ontwerp Structuurvisie Vianen en het planMER zijn ook op onze website www.vianen.nl te downloaden.

Naar boven