Logo Enkhuizen
Vaststelling bestemmingsplan ‘Gommerwijk West-West Fase 1A’

Het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen maakt, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Enkhuizen bij besluit van 8 mei 2012 het bestemmingsplan ‘Gommerwijk West-West Fase 1A’ heeft vastgesteld. Over het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingekomen.

Plangebied

Het plangebied behelst de percelen behorende bij Haling 13 te Enkhuizen met bijbehorende gronden en bebouwing. Het plangebied wordt geografisch begrenst door de sloten Noorder Kadijk (Noord), Meijndertsloot (West) en Zuiderkadijk (Zuid) en de laatste nieuwbouwfase van het plan Kadijken, Fase 5B (Oost), Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in een passende regeling voor de bouw van cirka 85 woningen, waaronder vrijstaande- en rijtjeswoningen en twee onder één kap woningen, bijbehorende openbare ruimte en openbaar water.

Ter inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 31 mei 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het Servicepunt van de gemeente Enkhuizen, Hoogstraat 11. Het raadsbesluit, bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de website landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

  • eenieder, voor zover de zienswijze betrekking heeft op de wijziging die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan is aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van zes weken. Een beroep schort de werking van het vaststellingsbesluit niet op, tenzij bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zoals hierboven aangegeven, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Enkhuizen, 30 mei 2012

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen, de secretaris, R.M. Reus.

De burgemeester, J.G.A. Baas.

Naar boven