Logo Tiel
Vastgesteld bestemmingsplan Tiel Noord en Kleine kernen

De gemeenteraad van Tiel heeft in zijn vergadering van 21 maart 2012 het bestemmingsplan 'Tiel Noord en Kleine kernen' gewijzigd en zonder exploitatieplan vastgesteld. Tiel Noord is het gebied tussen de A15, de Westroijensestraat,de spoorlijn Utrecht-Tiel, de Provincialeweg en de Lingeweg. De kleine kernen zijn de dorpen Kapel-Avezaath en Wadenoijen.

Het bestemmingsplan Tiel Noord en Kleine kernen legt hoofdzakelijk de bestaande situatie vast. Het plan voorziet niet in (ingrijpende) nieuwe ontwikkelingen. Door de gewijzigde vaststelling van dit bestemmingsplan maakt Tiel Zuid (de bestaande wijk Passewaaij) niet langer deel uit van dit bestemmingsplan. Voor de overige wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van 4 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het omgevingsloket in het Klanten Contact Centrum (KCC) op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur, Achterweg 2 te Tiel. Indien men toelichting wil op deze documenten kan telefonisch een afspraken worden gemaakt bij het Omgevingsloket 0344) 637167 tussen 8.30 en 12.30 uur of via e-mail omgevingsloket@tiel.nl. Ook is het mogelijk om via e-mail vragen te stellen. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0281.BP00003-va01 en de gemeentelijke website www.tiel.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via www.tiel.nl/bestemmingsplannen/ftp/026777CE-6A86-4604-8814-3EE949CBD356.

Binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, worden ingesteld door:

  • - een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • - een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • - een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Tiel, 1 juni 2012

Naar boven