Logo Drechterland
Ontwerpbesluit ‘Huisvesting buitenlandse werknemers Provincialeweg 1a, Venhuizen’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken bekend dat zij een omgevingsvergunning willen verlenen op het perceel Provincialeweg 1a in Venhuizen. Het gaat om een gebouw voor de huisvesting van buitenlandse werknemers. Het ontwerpbesluit en de ruimtelijke onderbouwing liggen van 31 mei 2012 tot en met 12 juli 2012 ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel.

Inhoud plan

Met dit plan kan een gebouw worden gerealiseerd voor het (tijdelijk) huisvesten van maximaal 30 buitenlandse werknemers. Het gevraagde gebouw is in strijd met het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2004’, omdat een logiesfunctie niet binnen de agrarische bestemming van het perceel past. De gevraagde voorziening is wel in overeenstemming met de gemeentelijke beleidsregels voor huisvesting van buitenlandse werknemers in Drechterland. Bij de gevraagde omgevingvergunning is een ruimtelijke onderbouwing gevoegd. Het plan past ook binnen een goede ruimtelijke ordening.

Verklaring van geen bedenkingen (vvgb)

Op 27 juni 2012 heeft de gemeenteraad categorieën van gevallen vastgesteld waarbij geen vvgb is vereist. De gevraagde omgevingsvergunning valt binnen de categorie van gevallen waarvoor de gemeenteraad een ruimtelijk kader heeft vastgesteld. Deze verklaring is daarom niet nodig.

Vooroverleg

Op grond van artikel 3.1.1. Besluit ruimtelijke ordening is het verplicht om vooroverleg te hebben met betrokken bestuursorganen zoals de provincie en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De gemeente heeft op 4 april 2012 aan deze bestuursorganen de relevante stukken op gestuurd en een verzoek gedaan tot vooroverleg. Hierbij is een redelijke termijn van zes weken gesteld. De betrokken bestuursorganen hebben niet gereageerd binnen deze termijn.

Regelgeving

Op basis van artikel 3:11 Algemene wet bestuursrecht en artikel 6.14 Besluit omgevingsrecht ligt dit plan ter inzage.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van inzage kan eenieder:

  • schriftelijk een zienswijze sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG in Hoogkarspel;

  • mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor maakt u een afspraak bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel, T: 0228-352 352.

Naar boven