Nederland werkt aan een schone zee. Wat vindt u?

Waarom deze kennisgeving?

De Europese landen hebben afspraken gemaakt om te werken aan een schone zee in de zogenaamde Kaderrichtlijn Mariene Strategie. In voorbereiding op concrete maatregelen in Nederland heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu de Nederlandse Mariene Strategie Deel 1 voorbereid, die de volgende onderdelen bevat:

  • de initiële beoordeling van de mariene wateren;

  • de omschrijving van de goede milieutoestand;

  • de milieudoelen en bijbehorende indicatoren.

Daarnaast wordt relevante informatie over beschermde mariene gebieden ter inzage gelegd.

Bij de voorbereiding van dit document zijn regionale overheden, belangenorganisaties en burgers betrokken. Waar mogelijk zijn hun suggesties opgenomen. Uiteindelijk wordt voor de mariene wateren een monitoringsprogramma en een maatregelenprogramma opgesteld.

Wat willen we graag van u weten?

U kunt reageren. In uw reactie kunt u ingaan op alle onderdelen van het bovengenoemd document. We stellen het op prijs als u uw zienswijze toelicht met argumenten. Zo kunt u bijvoorbeeld ingaan op de volgende punten:

  • Staan er zaken in het bovengenoemd document die naar uw mening niet kloppen?

  • Wordt u geraakt in uw belang? Zo ja kunt u dit toelichten?

  • Zijn er grote zaken en/of belangen over het hoofd gezien?

  • Hoe wilt u betrokken worden in het vervolg?

  • Heeft u een inhoudelijke opmerking ter verrijking van het monitoringsprogramma en het maatregelenprogramma voor de mariene strategie?

Hoe kunt u reageren?

U kunt reageren van 25 mei tot en met 5 juli 2012.

Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal.

Het is mogelijk om daarbij documenten als bijlage te voegen. Dat kan via www.centrumpp.nl. Per post kan ook: Centrum Publieksparticipatie, KRM, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag. Mondeling uw zienswijze geven kan via het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 96 03.

Waar vindt u meer informatie?

Uitgebreide informatie over bovengenoemd document vindt u op www.centrumpp.nl onder ‘actuele zienswijzeprocedures’. Daarnaast vindt u informatie over de manier waarop het publiek is betrokken bij de totstandkoming van het document en wat er na deze fase gebeurt. Tevens kunt u terecht op de website van het Noordzeeloket, www.noordzeeloket.nl/krm.

Inzien

Het document kunt u gedurende de reactietermijn inzien bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1–6 in Den Haag of in uw provinciehuis.

Meer informatie?

Mocht u na het bezoeken van de website nog vragen hebben, dan kunt u bellen met de Helpdesk Water:

0800 - NLWATER (0800 659 28 37).

Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 96 03.

Naar boven