Ontwerpbestemmingsplan ‘Kleine kernen’, gemeente Graft-De Rijp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Graft-De Rijp maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de terinzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan ‘Kleine kernen’ en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het plan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de kernen Markenbinnen, West-Graftdijk, Oost-Graftdijk en Noordeinde. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt een nieuw ruimtelijk ordeningskader opgesteld voor de bestaande bebouwde gebieden van deze kernen. Het bestemmingsplan bevat regels voor het bouwen en het gebruik van gronden en bouwwerken binnen het plangebied.

Met ingang van woensdag 1 juni 2011 liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpraadsbesluit gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Graft-De Rijp. U kunt de stukken inzien op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en ’s middags op afspraak tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Tevens is het plan met bijbehorende stukken te raadplegen op de website van de gemeente www.graftderijp.nl (klik op ‘dienstverlening’ en daarna op ‘bestemmingsplannen’) en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen inzake het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpraadsbesluit kenbaar maken aan de gemeenteraad van Graft-De Rijp. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Graft-De Rijp, postbus 16, 1483 ZG De Rijp, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kleine kernen’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de afdeling Ruimte & Welzijn via telefoonnummer (0299) 391950. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Na afloop van de terinzagetermijn wordt het ontwerpbestemmingsplan, inclusief alle bijbehorende stukken, aan de gemeenteraad voorgelegd. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven