Vaststelling bestemmingsplan De Horst

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 24 mei 2011 het bestemmingsplan De Horst ongewijzigd vastgesteld. Het plangebied ligt in de Schrijverswijk en wordt begrensd door: de Marsmanstraat, de Middenweg, de Van Eedenstraat en de waterpartij achter de woningen aan de Erasmussingel. Het bestemmingsplan De Horst is een inbreidplan en beoogt de bouw van 58 appartementen, 11 patiowoningen aaneengebouwd, 10 eengezinswoning aaneengebouwd en 4 vrijstaande woningen mogelijk te maken.

Terinzageligging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 2 juni 2011 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij zoekterm de naam De Horst invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 3 juni 2011 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 31 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven